Aisea e savali ai la'u pusi ia te au i luga o le moega

O tagata uma e ana pusi na oʻo i na taimi pe a filifili le latou soa pele o le pusi e faʻamalosi i latou lava i luga o le moega, feoai solo i le po.E mafai ona fenumiai, manaia, ma o nisi taimi e fai sina ita.Ae, pe na e mafaufau ea pe aisea e faia ai e lau pusi lenei mea?I totonu o lenei blog post, o le a matou suʻesuʻeina mafuaʻaga i tua atu o lenei amio faʻapitoa, aʻo suʻesuʻe foi i aoga o le saunia o se fale pusi tuuto.

Aisea ua savali ai la'u pusi i luga o le moega?

1. Faailoga le eria:
O pusi o meaola fa'alenu'u, ma e ala i le savali i luga o oe, latou te fa'ailogaina oe o latou lava.E iai sau manogi masani e faʻamautinoa ai latou o latou teritori ma maua ai se lagona saogalemu.E mana'o lau pusi e fa'amautinoa o oe e ana ia i latou, tusa lava pe e te moe.

2. Saili le mafanafana ma le mafanafana:
E masani lava ona tosina pusi i le mafanafana, ma e fa'auluina e lou tino le vevela a'o moe.I le savali atu ia te oe, o lau pusi o loʻo naʻo le suʻeina o se nofoaga lelei e faʻapipiʻi ai.Latou te filifili e malolo fa'asaga ia te oe nai lo lou tafatafa ona o le fa'afeso'ota'i fa'aletino e fa'ateleina ai lo latou mafanafana ma fa'afaigofie ai ona latou malolo ma momoe.

3. Alofaaga ma le Fa'alogo:
O pusi e matua faigata lava pe a sau i le sailia o le alofa ma le gauai.E ala i le savali i luga o oe, o loʻo latou ole atu mo se alofa ma se faʻatagaga.E masani ona naunau pusi e fegalegaleai ma tagata e ana, ma o le taimi e momoe ai atonu o se taimi talafeagai e vavalalata ai ma fiafia i se taimi lelei.

4. Faiga masani ma mausa:
O pusi o meaola masani, ma afai e te faatagaina lau pusi e moe i lou moega, atonu o le a latou tulimatai atu i ai i po uma.Afai e te faia ma le le iloa se faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻatagaina o lau pusi e faʻatasi ma oe, e ono faʻaauau pea ona latou faia ona o le masani.O lenei amio e mafai ona fa'aalia ai lo latou fa'alagolago i faiga masani ma le va'aia.

Faamanuiaga o se fale pusi tuuto:

A'o iai se pusi e savali i luga o lou moega atonu e manaia, atonu e le o taimi uma e maua ai se moe lelei i le po.O le tu'uina atu o se fale pusi tuuto e ofoina atu le tele o fa'amanuiaga mo oe ma lau uo pusi.

1. Avanoa patino:
O se fale pusi ua na'o se avanoa fa'apitoa mo lau pusi, e tu'uina atu ia i latou se nofoaga e fa'alelei atoatoa ai.O le mea lea e mautinoa ai latou te maua se nofoaga lelei e solomuli i ai pe a latou manaʻomia le nofo toʻatasi poʻo le saogalemu, faʻaitiitia ai le faʻalavelaveina o le moe.

2. Fa'aitiitiga allergens:
Mo tagata e maua i allergies, o le savali pea o se pusi i luga o latou i luga o le moega e ono fa'ateteleina ai auga.O fale pusi e mafai ona fesoasoani i le taofiofia o fulufulu matala ma le pala, faʻaitiitia ai faʻamaʻi ma faʻatagaina oe e maua se moe lelei i le po.

3. Fa'aleleia tuaoi:
O le fa'ailoaina o se fale pusi e mafai ona fesoasoani ia te oe e a'oa'o lau pusi e uiga i tuaoi.E ala i le toe faʻafeiloaʻi i latou i se avanoa atofaina, e mafai ona e fatuina se paleni maloloina faʻatasi ma tuʻuina atu ia i latou o latou avanoa patino.

O le malamalama pe aisea e savali ai lau pusi i luga o le moega e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻamalosia ai lau vaʻaiga ma tuʻuina atu se malamalamaaga i lana amio uiga ese.E ui e masani ona aulelei, ae o le iai o se fale pusi tuuto e mafai ona maua ai le fetuutuunaʻi atoatoa, faʻamautinoa e maua uma e oe ma lau soa pusi se moe filemu ma le toʻa i le po.O lea la, tu'u atu i lau pusi se nofoaga mafanafana e nofo ai ma tu'u i latou e momoe filemu ma le iloa o lo'o iai a latou lava tama'i malu lata ane!

moega pusi laupapa fale


Taimi meli: Oke-26-2023